| Destilatori - Kazani za rakiju | Kazani za sva vremena Skip to main content

Kako spremiti voće? Priprema sirovine

 

Rakija može da se proizvodi od svih voćnih vrsta koje sadrže šećer iz kojeg u toku alkoholne fermentacije nastaje alkohol. Najpogodnije voćne vrste za proizvodnju rakije su jabučaste (jabuke i kruške) i koštičave vrste (šljive, kajsije i breskve). Lozovača i komovica se proizvode od prevrelog kljuka grožđa ili komine od grožđa koje zaostaju u proizvodnji vina.

 

Kazan za rakiju PREVRTAČ od 40L sa mešalicom

U ovu grupu proizvoda spadaju kazani za rakiju predviđeni za kućnu upotrebu I proizvodnju rakije u srednjim količinama.

Kazani prevrtači su veoma praktični prilikom destilacije voća (pečenje rakije) zbog jednostavnog punjenja I pražnjenja. Ložišta imaju ugrađenu ručku za preokretanje tj. prevrtanje gornjeg dela I na taj način se kotao prazni.

Proizvode se u varijantama sa ili bez mešalice. Jednostavna je priprema i rad. Dovoljna je jedna osoba u procesu pečenja rakije. Lako se transportuje i destilacija se može obavljati na veoma malim prostorima.

Kazan za rakiju Praktik od 60l

U ovu grupu proizvoda spadaju kazani za rakiju predviđeni za kućnu upotrebu I proizvodnju rakije u srednjim količinama.

Savremeno tehnološko rešenje pražnjenja tj. izbacivanja komine putem kuglastog ventila osnovna je karakteristika modela Praktik. Pražnjenje kotla se vrši veoma brzo, lako I uz punu kontrolu.

Proizvode se u varijanti sa mešalicom. Jednostavna je priprema i rad. Dovoljna je jedna osoba u procesu pečenja rakije. Lako se transportuje i destilacija se može obavljati na veoma malim prostorima.

Kazan za rakiju EKSKLUZIV od 160l

U ovu grupu proizvoda spadaju kazani za rakiju sa električnom mešalicom predviđeni za profesionalnu I industrijsku proizvodnju destilata u većim količinama.

Jedna od osnovnih karakteristika ovih kotlova su ugrađena vrata za punjenje I pražnjenje, koji omogućavaju lako korišćenje bez rasklapanja kazana I skraćuju vreme zamene komine. Otvor za pražnjenje izrađen je od mesinganih delova četvrtastog oblika (standard) ili sa kuglastim ventilom od 3 cola (prilikom narudžbe naglasite tip otvora koji želite).

KAZAN ZA RAKIJU - PROFESIONAL 80l

U ovu grupu proizvoda spadaju kazani za rakiju sa mešalicom predviđeni za kućnu I profesionalnu proizvodnju destilata u srednjim I većim količinama.

Jedna od osnovnih karakteristika ovih kotlova su ugrađena vrata za punjenje I pražnjenje, koji omogućavaju lako korišćenje bez rasklapanja kazana I skraćuju vreme zamene komine.

Otvor za pražnjenje izrađen je od mesinganih delova četvrtastog oblika (standard) ili sa kuglastim ventilom od 3 cola (prilikom porudžbine navedite tip otvora koji želite).

Sajamska akcija

Naruči EKSKLUZIV kazan do 21. maja i dobijaš dodatnih 10% popusta na već snižene cene kazana. 

Napominjemo i da je dostava kazana na kućnu adresu potpuno BESPLATNA

Pored popusta, ukoliko naručiš kazan do 21. maja, ostvaruješ pravo na poklon po izboru! 

Proizvode koje možete odabrati kao poklon su: