Kazan za rakiju PREVRTAČ od 80L sa mešalicom | Destilatori - Kazani za rakiju Skip to main content

Kazani za rakiju od 80 lit

Kazan za rakiju PREVRTAČ od 80L sa mešalicom

Video
Galerija
od 110000 din

U ovu grupu proizvoda spadaju kazani za rakiju predviđeni za kućnu upotrebu I proizvodnju rakije u srednjim količinama.

Kazani prevrtači su veoma praktični prilikom destilacije voća (pečenje rakije) zbog jednostavnog punjenja I pražnjenja. Ložišta imaju ugrađenu ručku za preokretanje tj. prevrtanje gornjeg dela I na taj način se kotao prazni.

Proizvode se u varijantama sa ili bez mešalice. Jednostavna je priprema i rad. Dovoljna je jedna osoba u procesu pečenja rakije. Lako se transportuje i destilacija se može obavljati na veoma malim prostorima.

Dodatno se može poručiti bakarni cilindar umesto spirale, električna mešalica I  sl.

Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom i parom izrađeni su od elektrolitičkog bakra visoke čistoće ( 99,99% ).
 

Iz tog razloga su destilati dobijeni u našim kazanima čistijeg mirisa i ukusa I iz njih izlazi najkvalitetnija domaća rakija.

Bakarnog kotla

Kotao je sud ugradjen u ložište, u kojem se voćna masa kuva. Tradicionalno ga izrađujemo od bakra. Da bi se sprečilo zagorevanje komine predvideli smo dva rešenja:

Prva opcija je kazan za rakiju bez mešalice. Ovaj tip kotla ima ugradjen bakarni umetak (rešetku) koji sprečava kontakt čvrstih delova komine sa dnom kazana a samim tim i zagorevanje sadržaja u kazanu tokom destilacije – preporučujemo ih za prepek.

Druga opcija je kazan sa mešalicom. Ovaj tip kotla ima ugrađenu ručnu (standard) ili električnu mešalicu.  Izrađena je od mesinganih I prohromskih elemenata otpornih na dejstvo organskih kiselina koje se nalaze u komini. Okretanjem ručke, mešalica pre svega sprečava zagorevanje,  doprinosi ravnomernijem zagrevanju ali I umanjuje penušanje komine u  toku procesa destilacije tj. pečenja rakije. Mešalicu je potrebno okretati povremeno, na svakih 5-6 minuta, nekoliko okretaja. Okretanjem mešalice rizik od zagorevanja gotovo da ne postoji.

Kape ( Kapak )

Kapak je poklopac kazana za rakiju koja prihvata pare alkohola Iz komine koja vri I sprovodi je ( te pare ) u parovodnu cev tj. lulu. Izrađena je od najkvalitetnijeg bakarnog lima I kruškastog je oblika. Na kapi je postavljen bimetalni termometar pomoću kojeg se prati rast temperature u kotlu. Spoj kape, kotla I cevi rešen je sistemom vodenog zaptivanja.

Ložišta

Kompletno je izrađeno od kotlovskog lima debljine 1,5mm, sa ojačanim rubovima, vratima i pepeljarom. Prevrtači ili nagibna ložišta imaju ugrađenu ručku za preokretanje tj. prevrtanje gornjeg dela I na taj način se kotao prazni. Postavljeno je na tri nogice koje kazanu daju potrebnu stabilnost. Lakirano vatroopornim lakom.

Parovodne cevi( Lule )

Parovodna cev ili Lula je cev koja spaja kapu kotla I hladnjak. Izrađena je od bakarne cevi prečnika 28mm x 1300mm dužine, I služi kao predhlađenje u kojoj para počinje da se hladi. Spoj lule sa kupolom I hladnjakom rešeno je sistemom vodenog zaptivanja.

 

Hladnjaka( Tabarke )

Hladnjak ili Tabarka je posuda za vodu izrađena od pocinkovanog (standard) ili prohromskog lima zapremine 330 litara. U tabarci je ugrađena spiralno savijena bakarna cev od 5 navoja. Po želji kupca u hladnjak je moguće ugraditi cilindar tj. kiler.

placanje cek
dostava
garancija
sertifikat
sertificat

Komplet kazana za pečenje rakije sastoji se od: