Kazan za rakiju PROFESIONAL od 160l | Destilatori - Kazani za rakiju Skip to main content

gif

Kazani za rakiju od 160 lit

147.000,00 rsd detalji
Stara cena:
155180.00rsd

Kazan za rakiju PROFESIONAL od 160l

Video
Galerija
od 147000 din
Stara cena
155180.00rsd

U ovu grupu proizvoda spadaju kazani za rakiju sa mešalicom predviđeni za kućnu I profesionalnu proizvodnju destilata u srednjim I većim količinama.

Jedna od osnovnih karakteristika ovih kotlova su ugrađena vrata za punjenje I pražnjenje, koji omogućavaju lako korišćenje bez rasklapanja kazana I skraćuju vreme zamene komine.

Otvor za pražnjenje izrađen je od mesinganih delova četvrtastog oblika (standard) ili sa kuglastim ventilom od 3 cola (prilikom porudžbine naglasite tip otvora koji želite).

Dodatno se može poručiti bakarni cilindar umesto spirale, električna mešalica, levak za lakše punjenje kotla I sl.

Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom i parom izrađeni su od elektrolitičkog bakra visoke čistoće ( 99,99% ). Taj metal je veoma dobar provodnik toplote,  otporan na dejstvo organskih kiselina koje se nalaze u komini i pozitivno deluju na ukus i miris destilata.

Iz tog su razloga destilati dobijeni u našim kazanima čistijeg mirisa i ukusa I iz njih izlazi najkvalitetnija domaća rakija.

Bakarnog kotla

Kotao je sud ugradjen u ložište, u kojem se voćna masa kuva. Tradicionalno ga izrađujemo od bakra.

Osnovna karakteristika ovih kotlova su otvori za punjenje I pražnjenje izrađeni od mesinganih delova, četvrtastog oblika (standard) ili sa kuglastim ventilom od 3 cola (prilikom porudžbine naglasite tip otvora koji želite). Otvori omogućavaju lako korišćenje bez rasklapanja kazana I skraćuju vreme zamene komine.

Svi kazani za pečenje rakije model Profesional imaju ugrađenu ručnu (standard) ili električnu mešalicu. Mešalica je izrađena od mesinganih I prohromskih elemenata otpornih na dejstvo organskih kiselina koje se nalaze u komini. Okretanjem ručke, mešalica pre svega sprečava zagorevanje, doprinosi ravnomernijem zagrevanju ali I umanjuje penušanje komine u toku procesa destilacije tj. pečenja rakije. Mešalicu je potrebno okretati povremeno, na svakih 5-6 minuta, nekoliko okretaja. Okretanjem mešalice rizik od zagorevanja gotovo da ne postoji.

Kape ( Kapak )

Kapak je poklopac kazana za rakiju koja prihvata pare alkohola Iz komine koja vri I sprovodi je ( te pare ) u parovodnu cev tj. lulu. Izradjena je od najkvalitetnijeg bakarnog lima I kruškastog je oblika. Na kapi je postavljen bimetalni termometar pomoću kojeg se prati rast temperature u kotlu. Spoj kape I kotla rešen je sistemom vodenog zaptivanja.

Ložišta

Kompletno je izrađeno od kotlovskog lima debljine 1,5, sa ojačanim rubovima, vratima i pepeljarom. Postavljeno je na četiri nogice koje kazanu daju potrebnu stabilnost. Lakirano vatroopornim lakom.

Parovodne cevi( Lule )

Parovodna cev ili Lula je cev koja spaja kapu kotla I hladnjak. Izrađena je od bakarne cevi prečnika Ø40 x 2000mm dužine, I služi kao predhlađenje u kojoj para počinje da se hladi. Spoj lule sa kupolom I hladnjakom rešeno je sistemom vodenog zaptivanja.

Hladnjaka( Tabarke )

Hladnjak ili Tabarka je posuda za vodu izrađena od pocinkovanog (standard) ili prohromskog lima zapremine 330litara ( za kazane od 80,100,120lit.) I 470litara ( za kazane od 160, 200lit. ).

U tabarci je ugrađena spiralno savijena bakarna cev od 5 navoja. Po želji kupca u hladnjak je moguće ugraditi cilindar tj.kiler.

Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom i parom izrađeni su od elektrolitičkog bakra visoke čistoće ( 99,99% ). Taj metal je veoma dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina koje se nalaze u komini i pozitivno deluju na ukus i miris destilata.


Iz tog su razloga destilati dobijeni u našim kazanima čistijeg mirisa i ukusa I iz njih izlazi najkvalitetnija domaća rakija.

placanje cek
dostava
garancija
garancija
sertifikat
sertificat

 

Komplet kazana za pečenje rakije sastoji se od: