Kazan za rakiju EKSKLUZIV od 250l | Destilatori - Kazani za rakiju Skip to main content

gif

Kazani za rakiju od 250 lit

310.000,00 rsd detalji
Stara cena:
333500.00rsd

Kazan za rakiju EKSKLUZIV od 250l

Galerija
od 310000 din
Stara cena
333500.00rsd

U ovu grupu proizvoda spadaju kazani za rakiju sa električnom mešalicom predviđeni za profesionalnu I industrijsku proizvodnju destilata u većim količinama.

Jedna od osnovnih karakteristika ovih kotlova su ugrađena vrata za punjenje I pražnjenje, koji omogućavaju lako korišćenje bez rasklapanja kazana I skraćuju vreme zamene komine. Otvor za pražnjenje izrađen je od mesinganih delova četvrtastog oblika ili sa kuglastim ventilom od 3 cola (prolikom narudžbe naglasite koti tip otvora želite).

U model Ekskluziv ugrađeni su najkvalitetniji I masivni materijali koji garantuju dug vek trajanja.  Dno kotla je debljine 5mm, bočne stranice 2mm, ložište je od kotlovskog lima debljine 2mm, a hladnjak od pocinkovanog lima 1mm. Zapremina hladnjaka je 800 litara sa ugrađenim cilindrom.

Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom i parom izrađeni su od elektrolitičkog bakra visoke čistoće ( 99,99% ). Taj metal je veoma dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina koje se nalaze u komini i pozitivno deluju na ukus i miris destilata.


Iz tog su razloga destilati dobijeni u našim kazanima čistijeg mirisa i ukusa I iz njih izlazi najkvalitetnija domaća rakija.

Bakarnog kotla

Kotao je sud ugradjen u ložište, u kojem se voćna masa kuva. Tradicionalno ga izrađujemo od najkvalitetnijeg bakra visoke čistoće. Dno kazana je debljine 5mm, a stranice 2mm.

Osnovna karakteristika ovih kotlova su otvori za punjenje I pražnjenje izrađeni od mesinganih delova, četvrtastog oblika (standard) ili sa kuglastim ventilom od 3 cola. Otvori omogućavaju lako korišćenje bez rasklapanja kazana I skraćuju vreme zamene komine.

Svi kazani za pečenje rakije model Ekskluziv imaju ugrađenu električnu mešalicu. Mešalica je izrađena od mesinganih I prohromskih elemenata otpornih na dejstvo organskih kiselina koje se nalaze u komini. Ona pre svega sprečava zagorevanje, doprinosi ravnomernijem zagrevanju ali I umanjuje penušanje komine u toku procesa destilacije tj. pečenja rakije.

Kape ( Kapak )

Kapak je poklopac kazana za rakiju koja prihvata pare alkohola Iz komine koja vri I sprovodi je ( te pare ) u parovodnu cev tj. lulu. Izradjena je od najkvalitetnijeg bakarnog lima I kruškastog je oblika. Zapremina kape je 120 litara. Na kapi je postavljen bimetalni termometar pomoću kojeg se prati rast temperature u kotlu.Spoj kape I kotla rešen je silikonskim/gumenim prstenom.

Ložišta

Kompletno je izrađeno od kotlovskog lima debljine 2mm sa ojačanim rubovima, vratima i pepeljarom. Postavljeno je na četiri nogice koje kazanu daju potrebnu stabilnost. Lakirano vatroopornim lakom.

Parovodne cevi( Lule )

Parovodna cev ili Lula je cev koja spaja kapu kotla I hladnjak. Izrađena je od bakarne cevi prečnika Ø52 x 3000mm dužine, I služi kao predhlađenje u kojoj para počinje da se hladi. Spoj lule sa kupolom I hladnjakom rešeno je mesinganim konusnim holenderima.

Hladnjaka( Tabarke )

Hladnjak ili Tabarka je posuda za vodu izrađena od pocinkovanog lima debljine 1mm i zapremine od 800 litara. U tabarci je ugrađen bakarni cilindar tj.kiler.

 

placanje cek
dostava
garancija
garancija
sertifikat
sertificat

 

Komplet kazana za pečenje rakije sastoji se od: